Anem a pel canvi!!

Ara que ja tenim la “vuelta al cole” i que pareix que tothom s’ha posat en marxa, he estimat oportú fer una reflexió davant els CANVIS que dintre de poc van a produir-se i que ja s’estan perfilant, al menys tal i com ens mostren alguns mitjans de comunicació.

Pareix que l’inici de la nova legislatura implicarà una nova visió i es de suposar que les persones que comencen en esta nova vigència, ho faran amb molta il·lusió i amb moltes ganes de fer-ho be.

tiempo_cambio

Jo, des de la meua modesta posició d’infermera confíe en que aquelles persones amb càrrecs de responsabilitat presten la deguda atenció (que tan necessitem i que tan necessiten els nostres pacients) al col·lectiu d’infermeria. No devem descuidar que som el col·lectiu mes nombrós del personal sanitari, i jo diria que el més oblidat quan toca prendre decisions, fixar objectius o establir estratègies que permeten augmentar la qualitat de vida del ciutadans.

Pose l’esperança en que els nous gestors planificaran propostes per a la millora de la sanitat en general i de la nostra professió  en particular, que ens posicione davant l’escenari sociosanitari actual que precisa de potenciar la promoció de la salut i la prevenció de la infermetat, però que ha de fer-ho per mitjà de la implicació del propis professionals i dels propis pacients. Només així podrem aconseguir reduir els costes sanitaris sense reduir serveis o la qualitat d’ells; millorar les prestacions sanitàries i augmentar la qualitat de vida, que és el nostre fi.

Per aconseguir-ho, la infermeria es una pesa clau de l’engranatge i es fa necessari que apareguen polítiques que potencien la millora de la professió infermera cap a l’excel·lència en les cures, promovent la investigació com a mitjà necessari i imprescindible per a l’avanç de la pròpia disciplina i amb el compromís de prestar unes cures infermers de qualitat i basades en evidència. Només així serà realitat.

Però aço com he dit, tan sol és una xicoteta opinió. En tinc més, i més ideees i sugeriments…., les voleu escoltar?

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *